Ερωτικοί μετανάστες στη Νάουσα

Αναρωτηθήκατε ποτέ πως θα αντιδρούσατε αν έπρεπε να επιλέξετε ανάμεσα στον τόπο καταγωγής σας και στο σύντροφό σας; Θα μηδενίζατε τις αποστάσεις για να βρεθείτε κοντά σε εκείνον που αγαπάτε ή θα θυσιάζατε τον έρωτά σας για την ασφάλεια που παρέχει η γενέτειρα; Η Ιφιγένεια από το Ηράκλειο και ο Παναγιώτης από τα Γιάννενα, αψήφησαν τις όποιες δυσκολίες και ακολούθησαν το δρόμο της καρδιάς τους. Εγκαταστάθηκαν μόνιμα στη Νάουσα και ενσωματώθηκαν πλήρως στην τοπική κοινωνία,
δημιουργώντας μάλιστα τις δικές τους επιχειρήσεις. Δύο άνθρωποι νέοι και αισιόδοξοι διηγούνται το χρονικό της σχέσης του στο Mylittlestories και διαψεύδουν πανηγυρικά όσους αμφισβητούν τη δύναμη της αγάπης.

Η Ιφιγένεια από το Ηράκλειο

Η γνωριμία μας με τον Τρύφων έγινε πριν από 11 χρόνια, μέσω μιας κοινής μας φίλης, στην οποία οφείλουμε και την πρώτη μας συνάντηση. Όταν ξεκίνησε η σχέση μας φοιτούσα ήδη στο τρίτο έτος στη Σχολή Διοίκηση & Τεχνολογία του πανεπιστημίου Μακεδονίας που στεγαζόταν στη Νάουσα. Ο ενθουσιασμός και των δυο μας, αλλά κυρίως ο έρωτάς μας δεν άφησαν χώρο στη σκέψη επιστροφής μου στην Κρήτη. Ζούσα μια όμορφη ζωή σε μια ξεχωριστή πόλη και είχα δημιουργήσει ήδη έναν κύκλο ανθρώπων εδώ. Δεν δυσκολεύτηκα να αποφασίσω. Ο Τρύφων ήταν ο άνθρωπός μου και η Νάουσα θα ήταν πλέον το σπίτι μου. Σύντομα η σχέση μας εξελίχθηκε σε έναν όμορφο γάμο που επισφραγίστηκε με τον ερχομό του γιού μας. Η δυσκολία στην προσαρμογή περιορίστηκε μόνο στους πρώτους μήνες της εγκατάστασής μου εδώ. Έπειτα βρήκα το βηματισμό μου και ενσωματώθηκα στα νέα δεδομένα.

Στην πορεία ήρθε η ιδέα της επιχείρησης που έχουμε. Ένα κατάστημα με κύριο αντικείμενο τη λιανική πώληση παιδικών και εφηβικών παπουτσιών. Τα ¨Πατουσάκια¨ βρίσκονται σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της πόλης και αυτό με χαροποιεί ιδιαιτέρα, αφού έτσι έρχομαι σε καθημερινή επαφή με τους κατοίκους της πόλης, που με δέχτηκαν από την αρχή με πολλή αγάπη.

ΠΑΤΟΥΣΑΚΙΑ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ ΠΑΙΔΙΚΑ-ΕΦΗΒΙΚΑ ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ
ΘΕΟΦΊΛΟΥ 2 ΝΑΟΥΣΑ ΤΗΛ. 2332400016

PATOYSAKIA

Προερχόμενη από τη Γέργερη, μια επαρχιακή πόλη της Κρήτης γνώριζα καλά τη ζωή σε μια κλειστή κοινωνία γεγονός που μου δημιούργησε μια μορφή ασφάλειας. Ήξερα τα πλεονεκτήματα αλλά και τα μειονεκτήματα. Αυτό που με δυσκόλεψε περισσότερο, πέρα από την απουσία της οικογένειάς μου που ζει στην Κρήτη, είναι η απουσία της θάλασσας και το ιδιαίτερα ζεστό κλίμα της Κρήτης, ακόμα και το χειμώνα, το οποίο επιδρά αναζωογονητικά στη διάθεση και στο σώμα. Ωστόσο τα τελευταια χρόνια η θέα του βουνού μας έγινε η πρωινή μου συνήθεια και αντιστάθμισε την εικόνα της θάλασσας. Πλέον αγαπώ και τις δυο πόλεις, την κάθεμια για διαφορετικούς λόγους. Τη μόνιμη εγκατάσταση μου στη Νάουσα δεν την αντιμετώπισα ποτέ ως θυσία καθώς υπήρχε μια όμορφη σχέση, που διαδέχτηκε μια ευτυχισμένη οικογένεια. Σίγουρα μου λείπουν οι δικοί μου άνθρωποι, αλλά η ζωή που έχουμε χτίσει εδώ με τον άντρα μου, ο ενεργός ρόλος των γονιών του στην καθημερινότητα μας, αλλά και η ζέση με την οποία με αγκάλιασαν οι κάτοικοι αυτής της πόλης κάλυψε όλα τα κενά με πολλή αγάπη. Η αγάπη δεν είναι διαπραγματεύσιμη. Ή υπάρχει ή δεν υπάρχει. Όταν υπάρχει γίνονται τα πάντα, χωρίς προγραμματισμό και στρατηγική, σου ορίζει την πορεία.

Ο Παναγιώτης από τα Γιάννενα

Οι δρόμοι μας, ο ένας με αφετηρία τα Γιάννενα και ο άλλος με αφετηρία τη Νάουσα, συναντήθηκαν στην όμορφη Θεσσαλονίκη, κάπου στο 2003 καθώς φοιτούσαμε στην ίδια σχολή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Αρχικά μέσω κοινών γνωστών κάναμε παρέα και πολύ σύντομα ήρθε ο έρωτας και η σχέση. Έκτοτε είμαστε μαζί , μετρώντας αισίως 17 συναπτά έτη γεμάτα χαρές, αγάπη και ευτυχία!!! Όλα αυτά τα χρόνια είχαμε πολλές ενδιάμεσες στάσεις σε διαφορετικές πόλεις, τόσο για λόγους επαγγελματικούς όσο και λόγους σπουδών.

Όταν αποφασίσαμε ότι θέλουμε να προχωρήσουμε και να δημιουργήσουμε οικογένεια θεωρήσαμε την Νάουσα ως την πλέον κατάλληλη πόλη γι’ αυτόν τον σκοπό. Όμορφη πόλη, κοντά στη φύση, με χαλαρούς ρυθμούς ζωής, ανοιχτούς και προσιτούς ανθρώπους. Επίσης, πόλη στην οποία μπορείς εύκολα να κοινωνικοποιηθείς, να αναπτύξεις διαπροσωπικές σχέσεις και να δραστηριοποιηθείς επαγγελματικά, το οποίο ήταν και το επόμενο εγχείρημά μας με το άνοιγμα του Λογιστικού-Οικονομοτεχνικού γραφείου μας. Ο κόσμος μας αγκάλιασε και μας στήριξε από την πρώτη στιγμή και τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα γι’ αυτό!!!!

ΛΟΓΙΣΤΙΚΌ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΌ ΓΡΑΦΕΙΟ – ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΧΡ.ΛΑΝΑΡΑ 11 ΝΑΟΥΣΑ ΤΗΛ/ΦΑΞ 2332057089
www.naoussa-taxis.gr

Μπορώ να πω ότι προσαρμόστηκα πολύ εύκολα. Η αγάπη, η αποδοχή και η στήριξη του κόσμου σε συνδυασμό με τον επικοινωνιακό μου χαρακτήρα έκαναν τα πράγματα πολύ ωραία από την αρχή. Το όμορφο Αρκοχώρι, που μοιάζει πολύ με το δικό μου χωριό, το Βαρλαάμ στα Γιάννενα, το αγάπησα από την πρώτη στιγμή γι’ αυτό άλλωστε και θέλησα να προσφέρω συμμετέχοντας στο Δ.Σ του Πολιτιστικού και Αθλητικού Ομίλου Αρκοχωρίου «Άρκτος» αρχικά ως μέλος και έπειτα ως Αντιπρόεδρος. Δεν υπάρχουν ιδιαίτερες διαφορές με τα Γιάννενα. Άλλωστε η απόσταση πλέον είναι τόσο κοντινή ώστε να μπορώ να επισκέπτομαι πολύ συχνά την πατρίδα μου και τους δικούς μου, όπως και εκείνοι το ίδιο αντίστοιχα. Δεν υπάρχει η έννοια της θυσίας στη δική μας σχέση. Όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται μετά από πολλή συζήτηση, με αλληλοσεβασμό, αλληλοκατανόηση και πολλή αγάπη. Έτσι πορευόμαστε όλα αυτά τα χρόνια και έτσι θα συνεχίσουμε. Εννοείται ότι θα έκανα τα πάντα για την αγάπη!!! Η αγάπη είναι η πυξίδα που οδηγεί τα βήματά μας.

Όταν επέλεξα αυτό το θέμα με τους ερωτικούς μετανάστες, πίστευα πως θα ήταν εύκολο να γράψω για την αγάπη, όμως έσβηνα και έγραφα ξανά και ξανά. Τίποτα δεν με ικανοποιούσε. Στράφηκα τότε για βοήθεια στην 9 χρονη κόρη μου και μου είπε πως ¨Κάποιες φορές η αγάπη είναι ένα μόνο συναίσθημα και άλλες φορές είναι πολλά συναισθήματα μαζί¨. Και τότε κατάλαβα το λάθος μου, έψαχνα λέξεις όμορφες για να στολίσω την αγάπη, μα η αγάπη δεν χρειάζεται στολίδια. Η δύναμη της βρίσκεται στην απλότητα της, βρίσκεται στο σ΄αγαπώ, στο να προσέχεις, στο σε σκέφτομαι. Σε ένα φευγαλέο άγγιγμα την ώρα που κοιμάσαι, σε ένα τρυφερό φιλί την ώρα που ξυπνάς. Αγαπώ σημαίνει χαίρομαι όταν ο άνθρωπος μου είναι χαρούμενος και πονάω διπλά όταν αυτός υποφέρει. Αγαπώ σήμαινει δίνω χωρίς να μου ζητήσουν, χωρίς να περιμένω αντάλλαγμα. Αγαπώ σημαίνει υπάρχω, αγαπώ σημαίνει ζω και όποιος ποτέ του δεν αγάπησε, μισή ζωή έχει ζήσει.

Το μόνο πράγμα που μετρά στο τέλος της ημέρας είναι η αγάπη που έχεις στην καρδιά σου.
Ralph SmartΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

Share your thoughts