Η αναζήτηση για το καινούριο και το διαφορετικό σε πλανεύει “Yabatravellers”

Ήρωες στο σημερινό Mylittlestories είναι η Βασιλική και ο Γιώργος από την Κρήτη. Ένα όμορφο ζευγάρι, travel bloggers & creators, με πάθος για τα ταξίδια και τις περιπέτειες. Μέσα από τις περιπλανήσεις τους, σε Ελλάδα και εξωτερικό, αλλά και την ταξιδιάρικη σελίδα τους, Yabatravellers, καταφέρνουν να φωτίσουν αθέατες πλευρές των ταξιδιών, ενώ παράλληλα μοιράζουν συμβουλές και ιστορίες για όλα αυτά που κάνουν την ζωή μας πιο όμορφη. Τους αρέσει το καλό φαγητό, είτε προέρχεται από ένα πάγκο στην Ταϊλάνδη, είτε από ένα πολυτελές εστιατόριο. Αγαπάνε ιδιαιτέρως τα αεροπορικά ταξίδια, το να ανακαλύπτουν νέους προορισμούς και μοναδικές εμπειρίες. Όταν δεν διαβάζουν για την επόμενη εξόρμησή τους και δεν ψάχνουν για ξενοδοχεία περνάνε το χρόνο τους βλέποντας ταινίες και μαγειρεύοντας.

Η φράση που τους αντιπροσωπεύει;I am not the same having seen the moon shine on the other side of the world”«Δεν είμαι ο ίδιος έχοντας δει το φεγγάρι να λάμπει από την άλλη άκρη του κόσμου» της Mary Anne Radmacher .

Πότε και πως γνωριστήκατε;

Γνωριστήκαμε στην δουλειά! Εκείνη την περίοδο, το 2015 δουλεύαμε στο ίδιο πόστο σε αεροπορική εταιρεία και έτσι προέκυψε η γνωριμία μας.

Η ιδέα για τα ταξίδια πως προέκυψε; Ποιος από τους δυο σας ήταν ο εμπνευστής;

Η αλήθεια είναι πώς και οι δύο αγαπούσαμε τα ταξίδια πριν γνωριστούμε. Ωστόσο, όταν γνωριστήκαμε και ξεκινήσαμε τα ταξίδια μας, όλο αυτό το συναίσθημα της αναζήτησης και της εξερεύνησης έγινε πιο απολαυστικό. Όταν μοιράζεσαι κάτι αποκτά άλλωστε άλλο νόημα. Και κάπως έτσι ήρθε η στιγμή που η ανάγκη για δημιουργικότητα συνάντησε την ανάγκη για ατελείωτες περιπλανήσεις και γεννήθηκε και το Yabatravellers. Ακολούθησαν πολλά ταξίδια, πτήσεις, ατελείωτες ώρες γραψίματος και φωτογραφήσεις. Όλα με την ελπίδα να δημιουργήσουμε ένα χώρο που δεν θα μοιράζεται απλά ταξιδιωτικές πληροφορίες, αλλά μια νότα χαράς και έμπνευσης για όλους εκεί έξω που υποσχέθηκαν στους εαυτούς τους μια ζωή γεμάτη περιπέτειες.

Το πρώτο ταξίδι

Το πρώτο μας ταξίδι ήταν στην Σιγκαπούρη και την Ινδονησία. Ίσως για αρκετό κόσμο φαντάζει μακρινό για πρώτο ταξίδι, αλλά το έλεγε η ψυχούλα μας και ήταν ένα από τα πιο αξιομνημόνευτα ταξίδια.

Το καλύτερο ταξίδι

Είναι τόσοι οι παράγοντες που μπορούν να χαρακτηρίσουν μία εμπειρία, ένα ταξίδι, οπότε δεν μπορούμε να απαντήσουμε πιο ήταν καλύτερο. Μας κίνησαν το ενδιαφέρον ίσως κάποιοι προορισμοί περισσότερο, όπως το Μεξικό, η Ινδία και η Ισλανδία.

Το χειρότερο ταξίδι

Ευτυχώς δεν έχει υπάρξει κάποιο ταξίδι που μας έκανε να θέλουμε να το ξεχάσουμε!

Είναι στα μελλοντικά σας σχέδια ο ερχομός ενός παιδιού; Πως πιστεύετε ότι θα επηρεάσει τη ζωή σας και τα ταξίδια;

Όταν κάνουμε σχέδια ο Θεός γελάει, λέει ο σοφός λαός. Θα θέλαμε κάποια στιγμή παιδί αλλά αν δεν έρθει, πάλι επιλέξαμε ο ένας τον άλλο. Σίγουρα ο ερχομός ενός παιδιού αλλάζει την ζωή σου. Τα ταξίδια είναι κομμάτι της δικής μας και όταν και αν έρθει ένα παιδί θα δούμε τι είδους προσαρμογές θα κάνουμε.

Ποιος από τους δυο σας είναι ο τολμηρός και ποιος ο εγκρατής;

Εξαρτάται! Γενικά και οι δύο είμαστε τολμηροί, αλλά ο Γιώργος ένα βήμα παραπάνω. Το ίδιο και με την εγκράτεια. Υπάρχει μία ισορροπία μεταξύ μας.

Τα ταξίδια, η εναλλαγή εικόνων και παραστάσεων προφανώς λειτουργεί ευεργετικά για τη σχέση σας σωστά;

Η αλήθεια είναι πώς ισχύει αυτό κατά βάση. Επειδή ωστόσο αρκετά ταξίδια μας πλέον είναι για επαγγελματικούς λόγους, υπάρχουν και οι εντάσεις διότι είναι δύσκολο να ισορροπήσεις την δουλειά με την καλοπέραση ή την εξερεύνηση ενός νέου τόπου. Προσπαθείς να κάνεις πολλά σε λίγο χρόνο. Στα φρέσκα ιδίως ζευγάρια θα λέγαμε να ταξιδέψουν μαζί διότι είναι μία δοκιμασία. Τι είδους άνθρωποι γινόμαστε έξω από το comfort zone μας;

Γιατί τα ζευγάρια που ταξιδεύουν μένουν περισσότερο μαζί;

Τα ζευγάρια που ταξιδεύουν μαζί βιώνουν εμπειρίες και γνωρίζουν νέους πολιτισμούς και κουλτούρες. Όλη η διαδικασία και η επαφή με νέες εικόνες και νοοτροπίες αλλάζουν το ζευγάρι που έχει δει και βιώσει μαζί κάτι τέτοιο. Σε ωριμάζει. Ωριμάζετε παρέα. Και να το πω πιο λαϊκά, σου αλλάζει τα μυαλά. Μπορείς να ανταλλάξεις απόψεις και να μοιραστείς συναισθήματα για όλα αυτά που βιώσατε παρέα. Επιπλέον ο θάνατος του έρωτα και κατ’ επέκταση της σεξουαλικής ζωής είναι συνήθως η ρουτίνα. Τι σκοτώνει την ρουτίνα; Μα τα ταξίδια βεβαίως! Η αίσθηση της περιπέτειας, το διαφορετικό κλίμα, οι ρομαντικές καταστάσεις και εικόνες σε φέρνουν πιο κοντά με το έτερον ήμισυ. Πρόσθεσε σε όλα αυτά το γεγονός ότι χαλαρώνεις και αφήνεις τα προβλήματα, έστω και για λίγο πίσω.

Πόσο σημασία έχουν τελικά τα ταξίδια στη ζωή μας;

Είναι βασικό κομμάτι της ζωής μας. Πλέον πέρα από την προσωπική μας ζωή και στην επαγγελματική μας. Η αναζήτηση για το καινούργιο και το διαφορετικό σε πλανεύει.

Για όσους δεν έχουν την οικονομική άνεση αλλά τους αρέσουν τα ταξίδια, έχετε κάποια tips που θα τους βοηθούσαν;

Υπάρχουν κάποια βασικά tips όπως να επιλέγεις να ταξιδεύεις off season ή shoulder season, όπου όλα είναι πιο οικονομικά, να κάνεις αναζήτηση με φίλτρο τιμής στην διαμονή σου, ώστε να μην μπεις στον πειρασμό να ξεφύγεις από το budget και να μαγειρεύεις κάποια από τα γεύματα σου στο διαμέρισμα ιδίως σε ακριβές χώρες που δεν συμφέρει το φαγητό έξω. Έχουμε γράψει ένα e-book, «Πώς να ταξιδέψεις τον κόσμο με έναν ελληνικό μισθό», όπου δίνουμε πολλούς και αναλυτικούς τρόπους για να κάνεις το ταξίδι πιο εφικτό.

Ονειρικά ταξίδια, περιπέτειες & tips από ένα ζευγάρι Travel Bloggers.
Επιπλέον πληροφορίες
Website: http://yabatravellers.com/
Instagram: https://www.instagram.com/yabatravellers/
Twitter: https://twitter.com/yabatravellers


Το πρώτο μου story με θέμα τα ταξίδια ήταν ο Ηλίας Βροχίδης, ο μοναχικός μηχανόβιος ταξιδευτής. Ακολούθησε η τριμελής οικογένεια Τεμπερίδη, που ακόμη και αυτή τη στιγμή που γράφω κάνουν το γύρο του κόσμου. Σε αυτές τις ταξιδιάρες ψυχές λοιπόν ήρθαν να προστεθούν η Βασιλική και ο Γιώργος, και αν στις προηγούμενες συνεντεύξεις ζήλεψα τις εμπειρίες τους, φανταστείτε πως νιώθω σήμερα μετά από έναν ολόκληρο χρόνο με Covid. Το αισθάνεστε και εσείς έτσι; Έχετε πεθυμήσει και εσείς να μπείτε στο αυτοκίνητο, στο πλοίο, στο αεροπλάνο με μια βαλίτσα στο χέρι; Σας έχει λείψει το καινούριο, το άγνωστο, το διαφορετικό. Θέλετε να ζήσετε νέες εμπειρίες, να φτιάξετε μοναδικές αναμνήσεις; Ευτυχώς όλα αυτά είναι εκεί και σας περιμένουν, μπορεί όχι σε δύο ή τρεις μήνες, αλλά είναι εκεί. Αντί να περνάτε την ώρα σας ψωνίζοντας από το ίντερνετ, επισκεφτείτε ταξιδιωτικά site όπως το Yabatravellers ή διαβάστε ταξιδιωτικούς οδηγούς. Αντί να φορτώνετε τις ντουλάπες σας με ρούχα, τσάντες, παπούτσια αποταμιεύστε χρήματα για το ταξίδι που πάντα ονειρευόσασταν. Τι είναι προτιμότερο; Μια ντουλάπα γεμάτη ρούχα, που ενδεχομένως κάποια δεν θα φορέσουμε ποτέ και όπως διαπιστώσαμε όλους αυτούς τους μήνες δεν μας πρόσφεραν τίποτα απολύτως ή ένα τζιν παντελόνι που μας πήγε σε χώρες μακρινές και έχει πάνω του ένα σωρό αναμνήσεις; Μάλλον το δεύτερο ε;

Share your thoughts