Ο Αργύρης Καραμούζας φωτο(ζω)γραφίζει με το φακό της μηχανής του

Αρκετές φορές βλέπουμε στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης ωραίες εικόνες που κερδίζουν λίγα έξτρα δευτερόλεπτα από το βλέμμα σας. Αυτό που με κέρδισε όμως στον Αργύρη είναι ότι σε κάθε φωτογραφία του ήθελα να “μείνω” λίγο ακόμα, να χορτάσω την κάθε λεπτομέρεια, να αποθηκεύσω την ομορφιά μέσα μου. Θέλησα λοιπόν να κάνω αυτό το Story για να γνωρίσουμε προσωπικά τον ίδιο, αλλά κυρίως για να μοιραστώ μαζί σας κάποιες από τις φωτογραφίες του και τη δύναμη που αυτές εκπέμπουν. Έτσι σε αυτήν την ιστορία δεν θα πούμε πολλά, θα αφήσουμε τα μάτια πρώτα και ύστερα το μυαλό να ταξιδέψουν σε μέρη που θα μας μεταφέρει ο φακός του Αργύρη.

Πως ξεκίνησε η ενασχόληση σου με τη φωτογραφία;

Ανέκαθεν μου άρεσε η φωτογραφία όμως συστηματικά άρχισα να ασχολούμαι πριν από περίπου εφτά χρόνια όταν αγόρασα την  πρώτη μου dslr μηχανή και μπορώ να πω ότι από τότε είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου. πλέον δεν μπορώ να με φανταστώ χωρίς φωτογραφική μηχανή στο ένα μου χέρι.

Είναι απλά ένα χόμπι για εσένα;

Ναι και είναι αυτό που συμπληρώνει την καθημερινότητα μου και με ¨κουράζει¨ ευχάριστα. …

ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Με τι κριτήριο επιλέγεις τι θα φωτογραφίσεις;

Μου αρέσει η φωτογραφία τοπίου είτε αυτό είναι αστικό είτε φύση οπότε θα έλεγα ότι είναι το βασικό μου κριτήριο χωρίς βέβαια να είναι και απόλυτο. Εννοείται πως αν δω κάτι που θα μου κεντρίσει το ενδιαφέρον θα το φωτογραφίσω χωρίς δεύτερη σκέψη και θεωρώ ότι το μυστικό για να βγάλεις μια ωραία φωτογραφία είναι να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά και όχι απλά να βλέπεις άλλα να παρατηρείς. Δυστυχώς  πολλές φορές η καθημερινότητα μας κάνει να προσπερνάμε πράγματα τα οποία αν κοντοσταθείς να παρατηρήσεις έστω και για λίγο θα ανακαλύψεις πολλές κρυμμένες ¨φωτογραφίες¨ δίπλα σου.

ΡΥΜΝΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Οι φωτογραφίες που ανεβάζεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποσπούν πολλά θετικά σχόλια, που πιστεύεις ότι οφείλεται αυτό;

Νομίζω ότι οφείλεται στα συναισθήματα που σου βγάζει η φωτογραφία την στιγμή που την βλέπεις. Αν και θεωρώ  ότι είναι ένα ερώτημα που δεν θα έπρεπε να απαντήσω εγώ αλλά όλοι εκείνοι που γράφουν τα σχόλια σε κάθε φωτογραφία μου!

ΓΡΕΒΕΝΑ ΒΕΝΕΤΙΚΟΣ

Tο μυστικό για να βγάλεις μια ωραία φωτογραφία είναι να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά και όχι απλά να βλέπεις άλλα να παρατηρείς

Υπάρχει κάποια φωτογραφία που σε έχει σημαδέψει;

Η φωτογραφία με το φεγγάρι της Βέροιας νομίζω ότι με έχει σημαδέψει αν και προσωπικά δεν συγκαταλέγεται στις αγαπημένες μου φωτογραφίες και ενώ έχουν περάσει σχεδόν δυόμιση χρόνια την βλέπω καθημερινά να αναπαράγεται με αμείωτο ρυθμό στα social media.

FULL MOON ΒΕΡΟΙΑ

Μια εικόνα 1000 λέξεις; Πόσο σε αντιπροσωπεύει αυτό;

Με αντιπροσωπεύει απόλυτα και είναι πολλές οι φορές που έχω πει στα όσα χρόνια ασχολούμαι ότι η φωτογραφία έχει πολύ μεγάλη δύναμη αρκεί την χρησιμοποιήσεις σωστά!

ΚΟΖΑΝΗ ΑΗ ΛΙΑΣ
ΦΛΩΡΙΝΑ
ΓΕΦΥΡΙ ΠΟΡΤΡΙΤΣΑΣ ΣΠΗΛΑΙΟ
ΦΡΑΓΜΑ ΑΛΙΑΚΜΟΝΑ ΒΕΡΟΙΑ

Ένας φωτογράφος ερασιτέχνης ή ένας εραστής της τέχνης; Όταν σαν τέχνη νοούμε τη δημιουργία, το δημιούργημα, που προκαλεί έλξη στα ανθρώπινα συναισθήματα, διεγείροντας το νου και το συναίσθημα τότε ο Αργύρης δεν είναι απλά ερασιτέχνης! Μέσα σε κάθε του φωτογραφία απεικονίζει τη δημιουργική του έκφραση, αποτυπώνει την ψυχή του, τα συναισθήματα και τις ιδέες του, την αντίληψη και την αίσθηση του για όσα βλέπει και θέλει να αποθανατίσει. Τον ευχαριστώ που ήρθε και έδωσε χρώμα στο Mylittlestories.

Share your thoughts