Αν μπορείς να το ονειρευτείς, μπορείς και να το κάνεις.

Αν ρωτήσεις ένα παιδί στο δημοτικό τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει, οι πιο συνηθισμένες απαντήσεις που θα λάβεις είναι ποδοσφαιριστής, αστροναύτης, τραγουδίστρια και μοντέλο. Επαγγέλματα που στα μάτια των μικρών φαντάζουν εντυπωσιάκα, περιπετειώδη και σε κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Μεγαλώνοντας ωστόσο το παιδικό όνειρο ξεθωριάζει, οι επιλογές αλλάζουν και οι στόχοι μας βασίζονται κυρίως στη λογική και πολύ λιγότερο στο συναίσθημα. Για κάποιους αυτό δεν ισχύει και τα όνειρα δεν σβήνουν το πρωί που ξημερώνει, ένας από αυτούς είναι και ο γείτονάς μου ο Άκης Βασιλείου. Με πείσμα και απίστευτη θέληση το όνειρο των παιδικών του χρόνων, να γίνει επαγγελματίας παλαιστής στην Αμερική πήρε σάρκα και οστά. Κατάφερε να γίνει δεκτός στα μεγάλα προπονητήρια της μακρινής ηπείρου με αποτέλεσμα τα τελευταία 3 χρονια να είναι και επίσημα παλαιστής. Το 2017 πήρε μέρος σε προπονητικούς αγώνες και βγήκε 2ος, ενώ ήταν ο μόνος έλληνας, που προπονήθηκε στο Wwe και είχε την τιμή να γνωρίσει τον μεγαλύτερο θρύλο της πάλης τον Hulk Hogan. Την ίδια χρονιά τον κάλεσαν στο Wembley για να του αποδώσουν ακόμα ένα μετάλλιο σχετικά με τη συμμετοχή του στους αγώνες στο Miami. Φέτος μετά από τραυματισμούς τον ξανακάλεσαν για προπόνηση στο Memphis Tennessee όπου βγήκε 3ος στους 32 και τον προπόνησε ένας άλλος θρύλος ο Ricky Morton.

Τι ακριβώς είναι το Wwe ?

Το Wwe είναι αμερικανική εταιρεία ψυχαγωγίας, η οποία διοργανώνει σόου επαγγελματικής πάλης. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εταιρεία επαγγελματικής πάλης παγκοσμίως, με 16 εκατομμύρια τηλεθεατές στις Η.Π.Α., ενώ τα σόου της μεταδίδονται σε περισσότερες από 145 χώρες. Στην ουσία δηλαδή είναι πάλη με ένα είδος σεναρίου στο οποίο το έχουμε προπονηθεί πριν κάνουμε τους αγώνες και πριν βγούμε στην σκηνή. Αυτό δε σημαίνει όμως, πως δεν υπάρχει κίνδυνος σοβαρού τραυματισμού, έχει συμβεί να σπάσεις χέρια, αυχένα, γόνατα, καθώς και από μια κακώς εκτελεσμένη λαβή μπορείς να μείνεις μέχρι και παράλυτος. Ο βασικός στόχος του Wwe είναι να ψυχαγωγεί το κοινό και όλο αυτό θα συμβεί ανάλογα με το πώς ο κάθε παλαιστής θα δώσει τον αγώνα του. Πώς θα τον διαμορφώσει ο ίδιος πχ με διάφορα promo πριν τον αγώνα ή κατά την διάρκεια, αλλά και από τις εκφράσεις που θα κάνει ο καθένας για τον πόνο και την αγωνία.

Πόσο βρώμικα παιχνίδια παίζονται έξω από το ρίγκ?

Κοίταξε παίζονται πόλλα, γιατί εκτός από πάλη παίζονται και τεράστια στοιχήματα με πάρα πολλά χρήματα. Είναι ένας κόσμος θεάματος, οι πειρασμοί και ο κίνδυνος καταχρήσεων είναι παντού, αυτό βέβαια εξαρτάται και από τον χαρακτήρα του καθενός, δεν ειναι όλοι έτσι. Ωστόσο θα στο πω απλά, πρέπει να πηγαίνεις με τα νερά τους, ελπίζω να καταλαβαίνεις τι εννοώ.

Πόσο πολύ ήθελες να γίνεις παλαιστής?

Όταν ήμουν 10 χρονών είδα τυχαία μια ταινία στην τηλεόραση και είπα μέσα μου κάποτε θα γίνω σαν και αυτούς. Έκανα τα πάντα για να το πετύχω και αυτό αποδεικνύει πόσο πολύ το ήθελα.

http://www.mpaltatzidou.gr
https://www.facebook.com./DMpaltatzidou/


Η διαδρόμη για την Αμερική ήταν δύσκολη?

Για μένα η Αμερική ήταν όνειρο ζωής, αλλά και μια πολύ μεγάλη απόφαση. Δεν ήξερα πως να ξεκινήσω, δεν είχα τις άκρες. Το έψαχνα όμως πάρα πολύ και έτσι βρέθηκα να μιλάω στο facebook με έναν Αμερικάνο παλαιστή. Αυτός είχε όλη την καλή διάθεση να με βοηθήσει και με σύστησε σε ένα μάνατζερ. Του έστειλα λοιπόν κάποια βιντεάκια μου από προπόνηση και μετά από 2 χρόνια υπομονής και επιμονής με δέχτηκαν να προπονηθώ στο Wwe. Οι δυσκολίες ήταν πάρα πολλές. Στην αρχή δεν ήξερα κανέναν, δεν είχα κάπου να μείνω και έτσι για ένα διάστημα αναγκάστηκα να κοιμάμαι στο προπονητήριο. Να φανταστείς πήγα στην Αμερική με 300 ευρώ και με αυτά έπρεπε να περάσω έναν μήνα. Δεν τα παράτησα, δεν απογοητεύτηκα δεν κουράστηκα ποτέ και ευτυχώς στο τέλος τα κατάφερα.

Ο κόσμος σε στηρίζει σε αυτό που κάνεις?

Είναι λίγο περίεργο το συναίσθημα που εισπράττω από τον καθένα. Όσοι γνωρίζουν το άθλημα και το συγκεκριμένο χώρο μου λένε, συνέχισε αδερφέ το έχεις. Ενώ άλλοι μου λένε που πας και μπλέκεις σε τόσο δύσκολο άθλημα θα σκοτωθείς και άλλα τέτοια. Υπάρχει κόσμος που με στηρίζει ναι, αν και να πω την αλήθεια περίμενα μεγαλύτερη αναγνώριση για όσα έχω καταφέρει, αλλά ίσως να είναι νωρίς ακόμα.

Προπονείσαι καθημερινά?

Τα τελευταία 7 χρόνια κάνω προπόνηση κάθε μέρα. Δυστύχως κάποιοι τραυματισμοί που έχω εδώ και ένα μήνα στο γόνατο και στον αυχένα , δεν μου επιτρέπουν παρά μόνο συντήρηση, και όχι την προπόνηση που συνηθίζω.

Ποιος είναι ο επόμενος στόχος σου?

Στόχος μου είναι να μπω στο μεγάλο Roster στο RAW ή στο Smackdown (
το SmackDown και το RAW είναι τηλεοπτικά προγράμματα πάλης που ανήκουν στο WWE, ξεκίνησαν τον Απρίλιο του 1999 και προβάλλονται ζωντανά). Τώρα αν με ρωτάς ποίο είναι το όνειρό μου θα σου πω ότι θέλω κάποτε να γίνω Universal Champion που είναι το μεγαλύτερο κατόρθωμα σε αυτό το άθλημα.

Κάπου είχα διαβάσει πως όταν πάψουμε να κάνουμε όνειρα, τελειώνει και η ζωή μας. Τα όνειρα είναι ελπίδα, είναι η κινητήριος δύναμη για να πηγαίνουμε παραπέρα, να πηγαίνουμε μπροστά. Κανείς δεν μπορεί να κρίνει αν τα ονειρά σου είναι ανέφικτα, υπερβολικά αισιόδοξα ή ακόμη και τρελά. Δεν χωράει η μεζούρα στα όνειρα, χαλάει τη μαγεία. Τι θα γινόταν αν ο Άκης άκουγε όσους τον αμφισβητούσαν, όσους θεωρούσαν το όνειρό του απατηλό? Θα κυριαρχούσε η αμφιβολία και όχι το θάρρος. Μην κάνεις λοιπόν το λάθος, εμπιστεύσου τον εαυτό σου. Κάνε όνειρα, βάλε στόχους, βρες τρόπο να τα πραγματοποιήσεις. Η προσπάθεια και μόνο θα σε ανταμείψει και θα σου διδάξει πολλά, πόσο μάλλον εάν στο τέλος τα καταφέρεις. Από εσένα εξαρτάται.

Ο καλύτερος τρόπος για να κάνεις τα όνειρά σου να βγουν αληθινά, είναι να ξυπνήσεις. Πωλ Βαλερύ-Γάλλος ποιητής

Share your thoughts