Ενεργοποίησε το super ήρωα που κρύβεται μέσα σου

Έχω ανοίξει τον υπολογιστή, έχω επιλέξει ένα τραγούδι στο youtube και το αφήνω να παίζει, ενώ παράλληλα δουλεύω. Κάποια στιγμή ακούω μια επιβλητική μουσική, γυρνάω στο βίντεο και βλέπω μια τύπισσα να κρεμιέται με πανιά από μια γέφυρα. Έμεινα να παρακολουθώ έκπληκτη. Η επόμενη κίνηση ήταν να την ψάξω και δεν ήταν δύσκολο, αφού όπως διαπίστωσα αργότερα η Κατερίνα Σολδάτου είναι γνωστή σε Ελλάδα και εξωτερικό. Αθλήτρια, χορεύτρια εναέριου χορού, performer και εκπαιδεύτρια, είναι η δημιουργός της ιδέας “Greece has Soul” , ένα έργο που αναδεικνύει την Ελλάδα μέσω του εναέριου χορού με πανιά σε μεγάλα ύψη. Το έργο συμβολίζει την εξέλιξη του ατόμου μέσα από δύσκολες και αντίξοες συνθήκες καθώς και τη μέγιστη σημασία του χαρακτήρα, της τέχνης και της περιβαλλοντικής συνείδησης στις ημέρες μας. Το έργο εμπλουτίζεται με την ανάδειξη ιστορικών μνημείων και τόπων απαράμιλλης ομορφιάς και πρωταγωνιστικό ρόλο έως τώρα έχουν οι γέφυρες. Ο καθένας μας βλέπει τη ζωή με τα δικά του μάτια, η Κατερίνα βλέπει τον κόσμο από ψηλά, σαν ένα είδος super ήρωα.

ΦΩΤΟ: ΧΑΡΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ

Greece has soul. Είναι απλά ένα project ή μια μεγάλη ιδέα;

Είναι μια ιδέα που ξεκίνησε πριν κάποια χρόνια μέσα από την αγάπη μας για τη φύση, την περιπέτεια και τον αθλητισμό. Μια ιδέα που υποστηρίζει την Ελλάδα και τις φυσικές ομορφιές που έχει. Πιστεύουμε πολύ στο χαρακτήρα, την πρόθεση, τη διάθεση και τη σκληρή δουλειά και για αυτό προσπαθούμε μέσα από το έργο μας να κινητοποιήσουμε και άλλους ανθρώπους, να αφυπνίσουμε το ταλέντο και τις δυνατότητές τους για να προάγουν κάθε καλό. Στόχος της ομάδας είναι να ενεργοποιήσουμε όσους περισσότερους γίνεται να βγουν από τη βολή τους, να βγουν σε δύσκολες συνθήκες, γιατί τη στιγμή που δυσκολεύεσαι έχεις μόνο ένα δρόμο, το δρόμο της εξέλιξης, το δρόμο που σε κάνει καλύτερο άνθρωπο.

ΦΩΤΟ : ΣΠΎΡΟΣ ΜΠΑΝΤΙΟΣ

Τη στιγμή που δυσκολεύεσαι έχεις μόνο ένα δρόμο, το δρόμο της εξέλιξης, το δρόμο που σε κάνει καλύτερο άνθρωπο.

Εναέριος χορός, τέχνη ή extreme sport;

Νομίζω ότι είναι ένας συνδυασμός και των δύο. Η τέχνη δεν έχει περιορισμούς και η έκφρασή της σίγουρα δεν μπορεί παρά να είναι ο συνδυασμός πολλών διαφορετικών πραγμάτων. Ο ακραίος εναέριος χορός νομίζω τα λέει όλα. Προσφέρει ένα δυνατό σώμα και τονώνει την αυτοπεποίθηση. Βοηθάει να ξεπεράσουμε τις φοβίες μας και δίνει μια καλή εικόνα για το που είναι τα όρια μας και πως να τα ξεπεράσουμε. Η αίσθηση του χώρου και η αντίληψή του από το σώμα και το μυάλο αποκτά μια νέα διάσταση.

https://www.facebook.com/groups/LiebeCafeBar/
LIEBE CAFE-BAR * ΜΠΙΓΚΑΝΟΥ 30 ΝΑΟΥΣΑ * 2332052227
ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΑΝΔΡΕΟΥ * ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΥΚΟΥΣΙΑΝΟΣ

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΤΟΥΛΗΣ * ΝΙΚΟΣ ΠΕΝΕΚΕΛΗΣ

Με τι κριτήριο επιλέγεις τα μέρη που ίπτασαι;

Προσπαθούμε τα μέρη που επιλέγουμε κάθε φορά να έχουν κάτι διαφορετικό να προσφέρουν τόσο σε εμάς όσο και στον θεατή. Ωστόσο η κεντρική ιδέα μένει πάντα ίδια. Εξετάζουμε τόπους με διαφορετικές φυσικές ομορφιές και σίγουρα προτιμάμε να έχουν και μια ενδιαφέρουσα ιστορία να πουν.

ΦΩΤΟ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ

Ποιο είναι το απόλυτο της δημιουργίας για σένα;

Είναι τα όνειρα. Και ποιος δεν έχει όνειρα; Ξεκινάμε με πάρα πολλά όνειρα και κάπου στην πορεία το χάνουμε. Αλλά όλοι έχουμε αυτή τη μαγική πλατφόρμα πάνω στην οποία υπάρχουν κενές θέσεις, στις οποίες δημιουργούμε τα όνειρα. Δυστυχώς στην πορεία της ζωής, είτε γιατί έτσι μας μαθαίνουν, είτε γιατί έτσι γινόμαστε, η πλατφόρμα χάνει σιγά σιγά το όνειρο. Πρέπει να επιδιώξουμε το απόλυτο της δημιουργίας, που δεν είναι άλλο από την ελευθερία της έκφρασης χωρίς όρια και πάντα με σεβασμό σε οτιδήποτε μας περιβάλλει.

ΦΩΤΟ: ΧΑΡΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ

Τι συμβαίνει μέσα σου την στιγμή που αιωρείσαι στο κένο;

Είναι σαν να αλλάζει όλο μου το σύστημα. Όλη μου η εσωτερική κατάσταση γίνεται κενή. Είναι σαν να βγαίνω από το σώμα μου και να βλέπω όλη τη διαδικασία. Ασχολούμαι μόνο με αυτό που κάνω εκείνη τη στιγμή. Ξυπνάει η καλύτερη εκδοχή μου. Γίνομαι πιο έξυπνη, πιο γρήγορη, πιο δυνατή, πιο τολμηρή. Κάθε φορά αυτή η διαδικασία με φέρνει αντιμέτωπη με τον χειρότερο και τον καλύτερό μου εαυτό. Είμαι χαρούμενη που κάθε φορά υπερτερεί και ενδυναμώνεται η καλή Κατερίνα.

ΦΩΤΟ: ΣΠΥΡΟΣ ΜΠΑΝΤΙΟΣ

Είσαι ιδρυτής του “Beyond Aerial”, της πρώτης σχολής εναέριου χορού στην Ελλάδα, μίλησε μου για αυτό.

Έχω δημιουργήσει το Beyond Aerial μέσα στο Ολυμπιακό στάδιο, έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο μέσα στον οποίο διδάσκω την τέχνη του εναέριου χορού. Ο αθλούμενος μαθαίνει πως να χορεύει και να κινείται στον αέρα νοιώθοντας ασφάλεια μέσα σε έναν όμορφο περιβάλλον που τηρεί όλους τους κανόνες ασφαλείας. Ο εναέριος χορός προσφέρει ένα υγιές γυμνασμένο σώμα, ενδυναμώνει την ισορροπία και τον καλό συντονισμό σώματος με νου και φυσικά σε γεμίζει αυτοπεποίθηση και χαρά. Θα μπορούσα εύκολα να πω ότι είναι ένα είδος ψυχοθεραπείας μιας και μέσα από την προπόνηση καταφερνεις να τιθασεύσεις φοβίες, άγχος και κατάθλιψη. Επίσης, στο χώρο του Beyond Aerial σίγουρα θα νοιώσεις ότι ανήκεις σε μια μεγάλη οικογένεια μιας και οι αθλητές δουλεύουν όλοι μαζί σε ομάδες με αγάπη και σεβασμό ο ένας για τον άλλο.

ΦΩΤΟ: ΧΑΡΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ

Μέσα από το Mylittlistories, έχω την ευλογία να γνωρίζω ανθρώπους, να μιλάω μαζί τους, να μου εμπιστεύονται τις ιστορίες τους, τις σκέψεις και τους φόβους τους, τις εμπειρίες τους. Έχω λοιπόν καταλήξει στο συμπέρασμα πως κάποιοι άνθρωποι απλά γεννιούνται ξεχωριστοί. Έρχονται στη ζωή με λίγη χρυσόσκονη παραπάνω, για να την σκορπίσουν μετά σε όλους εμάς. Η Κατερίνα είναι μία από αυτούς. Δεν είναι ότι αιωρείται στο κενό κρεμασμένη σε πανιά, δεν είναι ότι μέσα από αυτό επιδιώκει να αναδείξει τη χώρα μας. Είναι πολλά περισσότερα. Είναι η αύρα της, η ενέργειά της, η σπιρτάδα στο βλέμμα της που σε προκαλεί να την ακολουθήσεις και στο γκρεμό. Είναι που την βλέπεις και θέλεις και εσύ να γίνεις καλύτερος, να ξυπνήσεις τον ήρωα που κρύβεις μέσα σου. Κάντο!

https://www.youtube.com/channel/UCmqSSADU4mK0se5TgSzh7ag?fbclid=IwAR1QETSsSjIbb3_K1W-qzt5ZJEn4jLz-1ZcFwG_IzU3Rp_FCbXkSexBP3WE

Share your thoughts