Η Ελεάννα Ταμπούρη “με Νεύρο – Nevro” στο χώρο της μόδας

Το δικό της brand ένδυσης, το Nevro-The Blazer Concept κυκλοφόρησε ένα χρόνο πριν η Ελεάννα Ταμπούρη. Η νεαρή σχεδιάστρια, από τη Νάουσα, στα πρώτα της μόλις βήματα στο χώρο, πάντρεψε επιτυχώς την ιστορία με τη μόδα, μεταμορφώνοντας τον ντουλαμά και το πισλί σε μοναδικά σακάκια υψηλής αισθητικής, τα οποία ήδη φορέθηκαν τόσο από κυρίες της τοπικής κοινωνίας, όσο και από γυναίκες που δραστηριοποιούνται στην τηλεόραση, τη μόδα και την πολιτική. Με επιλεγμένα υφάσματα άριστης ποιότητας, η πρώτη της συλλογή διαθέτει 9 blazers και 1 statement, καθώς και τα limited edition T-shirts σε 3 σχέδια εμπνευσμένα από τρεις γυναίκες – σταθμό στην παγκόσμια ιστορία, δείχνοντας έτσι την κουλτούρα, τις ανησυχίες και το χαρακτήρα της Ελεάννας που ήρθε να ταράξει τα δεδομένα στο χώρο της μόδας με ένα brand δυνατό, αλλά κυρίως με ένα διαφορετικό, από τα συνηθισμένα στίγμα. Για την Ελεάννα ένα σακάκι δεν είναι απλά ένα ακόμη ρούχο, είναι μια ιστορία.

Πως προέκυψε η ενασχόληση σου με τη δημιουργία ρούχων;

Πάντα ήθελα μια αισθητική διέξοδο, έτσι προέκυψε το blog μου το 2008. Οι σπουδές μου στο Μιλάνο, παρά το γεγονός ότι ήταν σε διαφορετικό τομέα (τουριστικό management), υπήρξαν το εφαλτήριο ώστε να ξεκινήσω κάτι δικό μου. Μελέτησα αρκετά την αγορά και αποφάσισα να ασχοληθώ με το ρούχο και να εξειδικευτώ σε ένα μόνο κομμάτι, το σακάκι, με την προοπτική να εξελιχθώ αργότερα.

Σχεδιάζεις κυρίως σακάκια, που οφείλεται αυτή η προτίμηση;

Το σακάκι, το οποίο για μένα αποτελεί το πιο βασικό κομμάτι της γυναικείας γκαρνταρόμπας, ήταν μονόδρομος. Θεωρώ πως είναι ουσιαστικό, νευραλγικό θα έλεγε κανείς και μπορεί να κάνει κάθε στυλιστική επιλογή να ξεχωρίζει.

Τι σε εμπνέει;

Κάθε συλλογή έχει διαφορετικό θέμα αρά και διαφορετική πηγή έμπνευσης. Η πρώτη συλλογή με την οποία και συστήθηκα δημιουργήθηκε εν μέσω κορονοϊού. Μέσα σε αυτό το κλίμα των πρωτοφανών συνθηκών που όλοι βιώσαμε και συνεχίζουμε να βιώνουμε, βρήκα την ευκαιρία να παρακολουθήσω διαδικτυακά εκθέσεις των μεγαλύτερων μουσείων του κόσμου, που δεν είχα την τύχη μέχρι τώρα να επισκεφθώ. Έτσι, στοιχεία από διάσημους πίνακες ζωγραφικής συνέθεσαν την πρώτη συλλογή μου. Για παράδειγμα το Antilope Blazer έχει ακριβώς την ίδια χρωματική παλέτα με τον πίνακα του Caravaggio “The fortune teller”. To ίδιο συμβαίνει και με το Napoleon cropped military blazer, έμπνευση του οποίου υπήρξαν αναγεννησιακοί πίνακες που αναπαριστούν Γάλλους στρατιωτικούς της εποχής. Η δεύτερη συλλογή είναι αφιερωμένη στην επέτειο των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση. Όλη η συλλογή βασίστηκε σε παραδοσιακές ελληνικές στολές και γενικότερα στη σύγχρονη ελληνική ιστορία όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά την κήρυξη της επανάστασης το 1821.

Πόσο σε έχει επηρεάσει η Νάουσα και η παράδοση της στη δημιουργία των ρούχων σου;

Ο τόπος μου και η ελληνική παράδοση γενικότερα υπήρξαν οι πυλώνες για την Thourios Capsule συλλογή μου, η οποία είναι αφιερωμένη άλλωστε στα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση. Η πόλη μου, η Νάουσα, με έντονο το παραδοσιακό στοιχείο στις φορεσιές, μου χάρισε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά κομμάτια της συλλογής. Το αμάνικο γιλέκο γνωστό ως Πισλί, μεταμορφώθηκε σε ένα μακρύ γιλέκο, του οποίου τα μανίκια έχουν τοποθετηθεί στην πίσω πλευρά. Το σακάκι του Εύζωνα, η μη τελετουργική στολή του, οδήγησε στη δημιουργία ενός cropped στρατιωτικού σακακιού.

Η τοπική κοινωνία σε έχει στηρίξει μέχρι τώρα;

Για ένα brand το οποίο μετράει ακριβώς 1 χρόνο ζωής, η ανταπόκριση του κοινού τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο ήταν απρόσμενα καλή.

Πως διάλεξες το συγκεκριμένο όνομα για την επιχείρηση σου;

Έχω υπάρξει αθλήτρια του αλπικού σκι και είχα την χαρά και την τύχη να αγωνίζομαι στο χιονοδρομικό κέντρο της πόλης μου, στα 3-5 Πηγάδια. Ακόμη μεγαλύτερη τύχη είχα όταν τις εκκινήσεις των αγώνων τις έδιναν ο πατέρας και ο θείος μου, οι οποίοι με εμψύχωναν πάντα λέγοντας μου μπαίνοντας στον αγώνα «…με Νεύρο…». Μια έκφραση που με κυνηγάει σε ό,τι κάνω στη ζωή μου, καθώς την ακούω από τα νήπια. Δε θα μπορούσα να κάνω κάτι χωρίς να βάλω το νεύρο μου, τη δυναμικότητα μου, όλο μου το είναι για να το καταφέρω. Το σακάκι όπως είπα είναι νευραλγικό κομμάτι της γκαρνταρόμπας των γυναικών. Νομίζω η επιλογή του ονόματος δε γινόταν να είναι άλλη εκτός από NEVRO Blazer.

Τι σημαίνει για σένα και το εγχείρημα σου «διάσημες» κυρίες να προτιμούν τα σακάκια σου;

Κάθε άνθρωπος που φοράει τα ρούχα μου για μένα έχει ακριβώς την ίδια σημασία. Ο κάθε πελάτης είναι ξεχωριστός, είναι μοναδικός, έχει τη δική του προσωπικότητα και μόνο που επιλέγει τα ρούχα μου, έχει αυτομάτως την εκτίμηση και τον σεβασμό μου. Σίγουρα η επιλογή των προϊόντων μας από προσωπικότητες ηχηρές, οι οποίες με το έργο τους αναγνωρίζονται στη ελληνική και τη διεθνή σκηνή, διαθέτουν μια ξεχωριστή θέση. Είναι ζωτικής σημασίας για μας να επιβεβαιωνόμαστε και να επιβραβευόμαστε όντας η επιλογή των ανθρώπων αυτών, όταν στη θέση της ντουλάπας τους αντί για ένα Nevro Blazer θα μπορούσε να υπάρχει ένα σακάκι κάποιου πολύ γνωστού οίκου. Αυτή η επιλογή αποτελεί το crash test, τόσο για μας όσο και για το κοινό μας.

Κάθε άνθρωπος που φοράει τα ρούχα μου για μένα έχει ακριβώς την ίδια σημασία.

Προσωπικά ιδιαίτερη αίσθηση μου προκάλεσε και η συσκευασία των δημιουργημάτων σου.

Η δημιουργία του Nevro Blazer χωρίστηκε σε διάφορους τομείς. Το προϊοντικό κομμάτι, στο οποίο δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή με σκοπό να βγει ένα προϊόν όσο το δυνατόν πιο αψεγάδιαστο, χωρίς να γίνει καμία έκπτωση στην ποιότητα των υλικών, τον σχεδιασμό κλπ. Όλο το υπόλοιπο είναι το πλαίσιο γύρω από την ιστορία του Nevro Blazer, το branding, ποια γυναίκα μας αντιπροσωπεύει, ποιο είναι το DNA του Brand, τα μηνύματα που θέλουμε να περάσουμε. Όπως για παράδειγμα, από την αρχή αποφασίσαμε να δίνουμε μέρος των εσόδων μας σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς και να στηρίζουμε δράσεις που αντιπροσωπεύουν τόσο εμάς όσο και την εταιρική μας κουλτούρα. Γι’ αυτό άλλωστε και τα Nevro Icons αποτίνουν φόρο τιμής σε γυναίκες που έχουν γράψει με τις πράξεις τους ιστορία. Ο σχεδιασμός της συσκευασίας είναι εξίσου σημαντικός, καθώς πλαισιώνει και ολοκληρώνει όλη την προσπάθεια. Το προϊόν από μόνο του θα ήταν γυμνό. Στόχος μας είναι η ταυτότητα και η προσωπικότητα του Nevro Blazer να αποτυπώνεται στο ίδιο το σακάκι, μέχρι την πιο μικρή λεπτομέρεια που μπορεί να είναι το κλείσιμο της συσκευασίας.

Τι μας επιφυλάσσεις στο μέλλον;

Ένα είναι σίγουρο. Ότι όλη μας η ομάδα θα δώσει τον καλύτερο της εαυτό σε όποιο στόχο και αν επικεντρωθούμε. Υπάρχουν πολλά βήματα που θέλω να κάνω αλλά συνήθως ανακοινώνω κάτι παρά μόνο όταν έχει ολοκληρωθεί και ήδη έχω εστιάσει στο μεθεπόμενο βήμα. Υπάρχει μια προστασία έτσι. Εξάλλου Omne ignotum pro magnifico.

Η γνωριμία μου με την Ελεάννα έγινε δύο χρόνια πριν, όταν την προσέγγισα με σκοπό να στηρίξει το Mylittlestories στα πρώτα του βήματα. Η απάντηση της ήταν: “Θα σε βοηθήσω καθώς μου φαίνεται ενδιαφέρον, αλλά κυρίως γιατί πιστεύω πως πρέπει να υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον όταν πρόκειται για νέα εγχειρήματα.” Δεν ξέχασα τα λόγια της, πως θα μπορούσα άλλωστε; Όλοι έχουμε ανάγκη από έναν καλό λόγο, από ένα χέρι να μας χτυπήσει την πλάτη λέγοντας “Θα τα καταφέρεις”. Δεν είναι τόσο δύσκολο να πεις μια όμορφη κουβέντα, δεν θα γίνεις πιο φτωχός, αντιθέτως. Να χαίρεσαι με τη χαρά του άλλου, να αποδέχεσαι την επιτυχία του και αν μπορείς να τον βοηθήσεις να το κάνεις, έτσι θα είσαι και εσύ ένα μικρό, πολύ μικρό αλλά σημαντικό μέρος αυτής της επιτυχίας.

Share your thoughts