Η Ωραία Ελένη

Είναι νέα,  ωραία και επιτυχημένη. Είναι η Έλενα Λένου 32 χρονών , ιδιοκτήτρια της εταιρείας φυτικών καλλυντικών “Kyklos”. Μια πρωτότυπη ιδέα που έγινε επάγγελμα, μια σειρά προϊόντων με πωλήσεις σε όλη την Ελλάδα και δεκάδες σχόλια ευχαριστημένων πελατών είναι το μέχρι τώρα έργο της.

Την συνάντησα Δευτέρα απόγευμα σε τοπικό καφέ. Μου έφτιαξε την διάθεση με την θετική της ενέργεια, υποσχέθηκε να μου ” φτιάξει ” και την επιδερμίδα με το έλαιο που μου έκανε δώρο.

Πώς προέκυψε τελικά η “Kyklos” ;

Η δημιουργία της “kyklos” ήταν αποτέλεσμα διάφορων συγκυριών. Η ανησυχία μου σχετικά με τα χιλιάδες χημικά που περιλαμβάνονται στα καλλυντικά που συνήθιζα να χρησιμοποιώ, συνέπεσε χρονικά με την διεξοδική μελέτη του αδερφού μου, του Χρήστου αναφορικά με τις ευεργετικές ιδιότητες του ενεργού οξυγόνου στο δέρμα. Στην αρχή ξεκίνησε ως  μία ελπιδοφόρα ιδέα, η οποία όμως  σταδιακά και με πολύ κόπο και μελέτη πήρε σάρκα και οστά. Σίγουρα όμως συνετέλεσε σημαντικά προς αυτή την κατεύθυνση και η πόλη από την οποία καταγόμαστε, η Νάουσα. Αυτός ο ευλογημένος τόπος με τον υπέροχο φυσικό πλούτο αποτελεί την κινητήριο δύναμη για το εγχείρημα μας.

Γιατί τα καλλυντικά “kyklos” και όχι κάποια άλλα;

Γιατί είναι απόλυτα φυσικά προϊόντα, με εξαιρετικά ευεργετικές ιδιότητες στο πρόσωπο και στο σώμα. Γιατί η “kyklos” αποτελεί ένα ελληνικό brand. Κυρίως όμως γιατί είναι τα μοναδικά καλλυντικά που περιέχουν ενεργό οξυγόνο, το οποίο αποτελεί και την καινοτομία μας.

Αν μας το επέτρεπε ο χρόνος η Έλενα θα συνέχιζε να μου εκθειάζει το δημιούργημα της για πολλές πολλές ώρες..ωστόσο είχα κι άλλες ερωτήσεις να της κάνω.

Πόσο εύκολο είναι τελικά  εν καιρώ κρίσης να δώσεις στο όνειρο σου σάρκα και οστά;

Σίγουρα, είναι πολύ δύσκολο σε καιρό κρίσης να επενδύσεις σε κάτι νέο. Πιστεύω όμως πως αυτή την περίοδο μπορούν να γεννηθούν εξαιρετικές ιδέες. Ακόμη, θεωρώ πως όταν κάτι το πιστεύεις πραγματικά και προσπαθείς τα μέγιστα να το κατορθώσεις, με κάποιο μαγικό τρόπο όταν τελικά τα καταφέρνεις οι δυσκολίες που πέρασες φαντάζουν μικρές. Προερχόμαστε από μία επιχειρηματική οικογένεια που έμαθε να παλεύει αδιάκοπα. Έτσι λοιπόν, εγώ και ο Χρήστος πιστέψαμε σ’ αυτή την εταιρία και ρισκάραμε τα πάντα για να τη δούμε να δημιουργείται. Στην αρχή υπήρχαν απογοητεύσεις και έντονη ανησυχία. Με εξαιρετική πίστη όμως στο όραμα μας, ο φόβος μετατράπηκε σε δημιουργικότητα και η ανησυχία οδήγησε στην καινοτομία. Τώρα πια κοιτάζουμε τη “kyklos” και νιώθουμε πως τα καταφέραμε και πώς άξιζε όλη η προσπάθεια.

Είσαι αισιόδοξη για το μέλλον;

Είμαι πάρα πολύ αισιόδοξη πως η “kyklos” μας θα μεγαλώσει αρκετά. Ήδη αρκετά πανεπιστήμια της Ελλάδας και εργαστήρια του εξωτερικού ενδιαφέρθηκαν για τη καινοτομία μας. Σε λίγες μέρες θα είμαστε τοποθετημένοι σε επιλεγμένα φαρμακεία σε όλη την Ελλάδα. Είμαι χαρούμενη, περήφανη, αισιόδοξη και πολύ τυχερή που σ’ αυτό το εγχείρημα έχω δίπλα μου την οικογένεια μου, τον αδερφό μου και τον σύζυγο μου να με στηρίζουν και να αγωνιζόμαστε όλοι μαζί. Η οικογένεια της “kyklos” μεγαλώνει κάθε μέρα και περιμένω όσα έχει να μου φέρει το μέλλον με ανυπομονησία και απίστευτη αισιοδοξία. Η “kyklos” είναι το  παιδί μου, το δημιούργημα μου και όπως κάθε παιδί όταν του δίνεις αμέριστη αγάπη και προσοχή έτσι εύχομαι και για την εταιρία μου να μεγαλώσει όμορφα.

Αυτή είναι η ιστορία της Έλενας, της Έλενας που θα συναντήσεις στο σούπερ μάρκετ και στο γυμναστήριο, που παρά τις δυσκολίες της κρίσης δεν σταμάτησε να εφευρίσκει τρόπους να δίνει αξία σε ότι κάνει, αποτελώντας πηγή έμπνευση για όλους.

Κάθε μία ιστορία μοναδική ακριβώς όπως και ο κάθε πρωταγωνιστής της. Το mylittlestories γνωρίζει τον “κόσμο”, προκαλεί τα συναισθήματα και μας βάζει σε σκέψεις. Εσύ τι ιστορία έχεις να πεις;

Share your thoughts